Štampa El. pošta

Obavezno pogledati pogledati ! Crtani film o GMO hrani na srpskom jeziku!

 

          Na veoma sarkastičan način objašnjava koliko je GMO hrana otrovna za ljude, o korupciji i lobiju proizvođača GMO hrane, uništenju farmera i zdrave hrane.

 

 

          U borbi protiv genetsko modifikovane hrane snimljen je i crtani film A-GO-GO da bi dece pojačala svest o opasnosti koje donosi GMO hrana.

 

Zahvaljujući autorima sjajnog crtanog filma o genetski modifikovanim organizmima iz Infomatiksa Kirku Ruteru i Polu Dejvisu, kao i srpskom glumcu Branislavu Platiši, objavlje na je verziju ovog crtanog filma sinhronizovanog na srpski jezik!

 

          Crtani film na veoma sarkastičan način objašnjava koliko je važna priroda i GMO hrana otrovna za ljude, o korupciji i lobiju proizvođača GMO hrane, uništenju farmera i zdrave hrane.

          GMO se mogu definisati kao organizmi u kojima je genetski materijal (DNK) izmenjen na veštacki način, a tehnologija kojom se to postiže se često naziva moderna biotehnologija ili genetski inženjering.
Tom tehnologijom je takode moguće selektovani gen iz jednog organizma uneti u drugi, čak i među vrstama koje nisu srodne.

         Prva modifikovana biljka bila je paradajz a pojavila na tržistu 1994. godine. Od tada ne prestaje proizvodnja genetski modifikovanih biljaka, i to najviše u Americi, Australiji, Brazilu, Argentini, Kini i Japanu, a najviše se gaje soja, kukuruz, uljana repica, pamuk.

 

          Naučnici Ian F. Prime i Rolf Lembke sproveli su "in vivo" studije o mogućim zdravstvenim posledicama GM hrane, i zaključili da genetski inženjering stvara raširene genetske mutacije na stotine hiljada mesta određenog genoma.

 

          Hranu koja je stvorena u laboratoriji naše ćelije neće prepoznati, pa će se puno toga gomilati kao toksični materijal.

 

Izvor: Kurir (Link).

 

Vremenska Prognoza