ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PČELARA „PEŠTERSKA MATICA“

 

Danas je u prostorijama Srbija Šume održana skupština udruženja na kojoj je dogovoren rad udruženja za narednu godinu, takođe je raspravljano o sledećim tačkama dnevnog reda:

 

 

1. Izveštaj o radu udruženja za predhodnu godinu – Članovima udruženja je predočen izveštaj o radu udruženja u prethodnoj godini: 

- 22.01.2016 – Odžana skupština udruženja

- zahtev lokalnoj samoupravi za prevoz pčelara na državni sajam pčelaststva

- 05.02.2016 – Održano predavanje, predavač Dačo Dramlić

- 18.03.2016 – Održano predavanje, predavač Rade Kostadinović

- 11.04.2016 – Održano besplatno predavanje, predavač Miloje Ćetković iz Užica kome se ovom prilikom zahvaljujemo na vremenu koje je izdvojio za tutinske pčelare

- 25.04.2016 - poseta delagacije agencije TIKA i dogovor o saradanji

- poseta državnom sajmu u Beogradu

- poseta sajmu Tašmajdan

- prikupljanje uzoraka na našim pčelinjacima radi provere na bolesti pčela, veterinarski Fakultet – Elmin Tarić

- Realizovana saradnja sa agencijom TIKA, 20 mladih pčelara je dobilo po 5 kompletnih košnica sa rojevima i osnovnom opremom

 

2. Upis članova i određivanje članarine za 2017 godinu:

- jednoglasno je usvojena cena članarine od 800 dinara za 2017 godinu, upisani novi i stari članovi.

 

3. Razno:

Diskusija o raznim problemima koje imaju tutinski pčelari, iznet je problem prostorije koja je potrebna za udruženje, kao i ostala pitanja koja su imali članovi udruženja, prenosimo ukratko delove diskusije sa sednice:

Zećirović Nazim je predložio da se češće okupljaju tutinski pčelari i diskutuju o problemima koje imaju, da nije potreban veliki broj predavača sa strane, već da bi se trebali okupljati i diskutovati interno. 

Mujanović Sejdo je izneo svoje stavove, i po njegovom mišljenju je dobro da dolazi što veći broj predavača sa strane.

Mehdija Bahtjarević je izneo predlog da se obratimo Opštinskoj Upravi u Tutinu o rešavanju problema prostorije koja je potrebna udruženju. 

Hačković Sabahudin je dodao da su pčelari koji nisu članovi veoma zadovoljni udruženjem (udruženje je odobrilo prisustvo predavanjima i pćelarima koji nisu članovi udruženja) i da će veliki broj pčelara ukazati poverenje udruženju članstvom u ovoj godini.

Faruk Ćorović je izneo problem „pešterskog meda“, poznato je da je naš med najkvalitetniji i najskuplji na tržištu, te ove godine je potrebno pokušati da se brendira naš med.

Nazim zećirović je izneo predlog da se kontaktira lokalna samouprava za nabavku opreme za udruženje koja bi koristila tutinskim pčelarima (topionik, presa za satne osnove i dr.) i da bi kao udruženje trebali aplicirati evropskim fondovima za razvoj.

 

Pčelarima je izneta i mogućnost oglašavanja na zvaničnom sajtu udruženja www.pesterskamatica.org. Svaki član udruženja može imati svoju stranicu za reklamiranje svojih proizvoda na sajtu, potrebno je kontaktirati administratora sajta Mithada Curića na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Ovim je završena skupština udruženja i ovom prilikom se zahvaljujemo preduzeću Srbija Šume na ustupanju prostorija udruženju.

 

(Tutin 23.01.2017. ponedeljak)

Vremenska Prognoza