Tutin, 07.11.2014. Još jedno predavanje održano u organizaciji Udruženja pčelara opštine Tutin „Pešterska Matica“, ovog puta na opšte oduševljenje svih pčelara gostovao nam je stučnjak koga ne treba posebno predstavljati, malo je pčelara koji nisu čuli za veliko ime Veroljuba Umeljića, čiji su časopisi i knjige najtraženije kako u Srbiji tako i u zemljama u okruženju.

 

 

 

Redovni predavač na listi SPOS-a, je opremljen svojim velikim i bogatim iskustvom objašnjavao pčelarima u Tutinu kako da svoje pčele pripreme za zimu, koji su to poslovi koje svaki pčelar treba da odradi u toku zime a koji u proleću i sve do kraja sezone. Pčelari su mogli čuti i o medonosnim biljkama koje mede u određenim vremenskim periodima.

 

 

Tutinski pčelari su mogli čuti sve o DB košnicama, mane i prednosti, predavač je odabrao predavanje o ovom tipu košnice jer i sam pčelari sa istim i zbog toga što je DB košnica najpogodnija za naša područja. Bilo je i reči o LR košnicama kao i o uzgoju matica.

Naglasićemo da je predavanje održano bez ikakve naknade, kao poklon Tutinskim pčelarima za dugogodišnju saradnju.

 

 

Zahvaljujemo se predavaču i nadamo se ponovonom susretu na kome bi se obradile i ostale teme, kojih ima mnogo u današnjem pčelarenju.

 

Vremenska Prognoza