- za članove Udruženja pčelara opštine Tutin „Pešterska Matica“ predavanje održao gospodin prof. Đoko Zečević član - aktiva - predavača Saveza pčelara Republike Srbije -

 

       I da je sala za predavanje bila viša bila bi puna jer su pčelari „Pešterske Matice“ jedva čekali da im stručan teoretičar i aktivan praktičar kaže  šta im je činiti da imaju zdrava i medonosna društva.

 

         Prof. Đoko Zečevic nije ostao dužan Tutinskim pčelarima. On je naučnim ali i popularnim metodskim pristupom objasnio pčelarima svaki postupak oko pripreme društva  za prolećnu pašu. I oni što su planirali da pitaju nisu imali šta, jer je predavač sva pitanja i sve odgovore uobličio u sadržajno predavanje.

 

       

        Oduševljen prijemom, odzivom pčelara i pažnjom slušalaca predavač je obećao da, bez ikakve nadoknade, ponovo dođe u Tutin i pčelarima „Pešterske Matice“ objasni kako se pčelinja društva zbrinjavaju za period hladnih zimskih dana.

 

       

        “Želja našeg Udruženja je da pčelarenje dignemo na naučni nivo i da oni što se bave ovim poslom imaju i materijalnu, a ne samo rekreativnu i zdravstvenu korist. Prof. Đoko Zečević iz Nove Varoši pčelari u istom podneblju kao i mi, on zna sve „boljke“ takvih područja zato je s pažnjom i interesovanjem  propraćena svaka njegova reč“, kaže Ismet Selmović, predsednik „Pešterske Matice“.“Mi ćemo, u narednom periodu u dogovoru sa pčelarima, angažovati i druge predavače a sve s ciljem da se, teorijskim i praktičnim razjašnjavanjem tajni pčelarenja, dođe do bezbednijeg gajenja društva i boljih prinosa“,  završava priču gospodin Selmović.

 

 

Vremenska Prognoza